Zebuk tartása, eredete > Szarvasmarha - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Zebuk tartása, eredete > 4 weboldal. Kategória leírása: A szarvasmarháknak két jellemző típusa van. Az egyik a mindenki által ismert közönséges szarvasmarha a másik a zebu. Mindkettőt az őstulkok változataiból tenyésztették ki.
Szponzorált linkek
A zebu
http://www.kislexikon.hu/zebu.html

A zebu őshazája India valamit Afrika északi része. A tuloknem tagjai közé tartoznak. A szarvak általában rövidek.

A zebu
Zebukról
http://okovolgy.hu/tehenvedelem-vagy-allattartas/

A zebu a tevéhez hasonlóan púpot visel a hátán. Jól bírja a szárazságot, a nehéz éghajlati viszonyokat. Húst és tejet is adnak, de igavonó állatként is jól hasznosíthatók. Nagyon ellenállóak a kórokozókkal szemben.

Zebukról
Lajosmizsei zebuk
http://www.szabadfold.hu/kertunk/kicsi_pupos_de_finom

Lajosmizsén törpezebuk, azaz púpos szarvasmarhák járják a legelőket. Európába a zebuk csak a 19.században érkeztek, állatkertekben tartották őket. A zebukat már nagyon régen, több mint háromezer éve az emberek szolgálatába állították, háziasították.

Lajosmizsei zebuk
Törpe szarvasmarha
http://www.southfork-ranch.at/?redirect=http://www.southfork-ranch.at/hu/all ...

A törpe szarvasmarhának több változata is ismert, ezek közül az egyik a törpe púpos szarvasmarha. Igénytelen állatok, tartásukkal azok is megpróbálkozhatnak akik magukat csak hobbitenyésztőknek gondolják.

Törpe szarvasmarha
Hirdetések
Oldal leírása
szarvasmarha.wyw.hu: Szarvasmarha katalógus. Szarvasmarha fajtákkal, tenyésztéssel, tartással foglalkozó tematikus gyűjtemény. Haszonállataink tartásának jelentos hányadát a szarvasmarha tenyésztés adja. Oldalunkon összegyűjtöttük a hasznos tudnivalókat, szarvasmarha fajtákat, tenyésztőket, korszerű tartástechnológiákat valamint érdekességeket.
Gyűjteményünkben 136 válogatott szarvasmarha témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 136 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 5167