Bikavidal, corrida > Szarvasmarha - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Bikavidal, corrida > 8 weboldal. Kategória leírása: A bikaviadal egy nagyon ősi sport. A sport őshazája Spanyolország. A viadal folyamán a matador egy külön erre a célra kitenyésztett bikával küzd meg. párharcot többnyire a matador nyeri meg a legyengült bikával szemben.
Szponzorált linkek
Bikaviadal
http://hu.wikipedia.org/wiki/Bikaviadal

A bikaviadal (spanyolul: corrida [de toros]) a mai formájában Spanyolországból származó látványosság, melynek során egy arénában az ember, meghatározott szabályrendszer szerint, felbőszített – kifejezetten erre a célra tenyésztett – vad bikával küzd meg, melyet a corrida során kifárasztanak, és a játék végén a főhős, a matador (’leölő’) – aki díszes, középkori stílusú egyenruhában lép színre – megöli.

Bikaviadal
Spanyol bikaviadalok
http://www.life.hu/legykepben/napfotoja/20120424-bikaviadal-spanyolorszagban ...

A francia matador, Sebastian Castella igazán ügyesen ülte meg a bikát a sevillai viadalon a Maestranza Bullringben. A látványosság eredetét a mai napig vitatják: vannak, akik szerint az ókori rómaiak gladiátorjátékaihoz és a krétai bikakultuszhoz hasonló ez a dolog, mások szerint azonban az ókori Ibériában voltak először bikaviadalok.

Spanyol bikaviadalok
A bikaviadal művészi ág?
http://www.origo.hu/nagyvilag/20110731-muveszi-agnak-nyilvanitotta-a-bikavia ...

Újraéledtek a bikaviadalokat övező viták Spanyolországban, miután a kormány művészeti ágnak és kulturális terméknek nyilvánította a látványosságot. A bikaviadalok rajongóinak tetszik a döntés, de az állatvédőket felháborította.

A bikaviadal művészi ág?
Érdekes bikaviadalok
http://www.otvenentul.hu/tudtad/30618

Ha visszatekintünk a történelemben, úgy tűnik, az emberiség történetét áldozatként megölt bikák vére kíséri végig. Az ókori Egyiptomban a napkorongot szarva között tartó Ápisz-bikát áldozták fel, aki Ptah istennek, a Mindenség teremtőjének képviselője volt. Az Ozirisz szimbólumaként tisztelt vörös bikákat pedig a tarlókon ölték meg, hogy termékennyé tegyék a földet.

Érdekes bikaviadalok
Törpe torreádorok
http://www.hirado.hu/Hirek/2012/02/22/14/Mini_bikaviadalok_torpe_torreadorok ...

A látványos bikaviadalon törpe torreádorok küzdenek méretben hozzájuk illő bikaborjakkal.

Törpe torreádorok
A corrida szabályai
http://eletmod.transindex.ro/?cikk=1721

A viadal kezdetét trombitaszó és dobpergés jelzi. Ekkor vonulnak be az arénába a corrida szereplői, a bikákat leszámítva, amelyeknek-akiknek csak később van jelenésük. A sor elején egy lovas fickó, az alguacil halad. Ő képviseli a helyi hatalmat, ő fogja átvenni a bíráktól a bikák kapujának kulcsát. Utána három matador és csapata következik. Minden matadort két banderillero követ, ők az első számú segédek, akikből egyszer szintén matador lesz.

A corrida szabályai
Bikaviadalok arénája
http://elismondom.wordpress.com/2010/09/05/andaluz-nyar-20-ronda-arena-es-a- ...

A bikaviadal nem spanyol találmány. A bikával való küzdelem már a görögöknél megjelent a minotaurusz megölése mondájával, valamint a bikaugrás már ekkor bátorsági próbának számított.

Bikaviadalok arénája
Betiltják a bikaviadalt
http://www.mult-kor.hu/20110926_nem_rendeznek_tobb_bikaviadalt_kataloniaban

Spanyolország befolyásos északnyugati tartománya Katalónia vasárnap búcsút vett az ősi hagyománytól: az utolsó bikaviadalt tartották a barcelonai arénában. A 20 ezer férőhelyes stadionba már régen minden jegy elkelt. A régió fővárosában ez volt az utolsó viadal, az állatkínzónak minősített ősi játék végső eltörlésének tilalma 2012. január elsején lép életbe Katalóniában.

Betiltják a bikaviadalt
Hirdetések
Oldal leírása
szarvasmarha.wyw.hu: Szarvasmarha katalógus. Szarvasmarha fajtákkal, tenyésztéssel, tartással foglalkozó tematikus gyűjtemény. Haszonállataink tartásának jelentos hányadát a szarvasmarha tenyésztés adja. Oldalunkon összegyűjtöttük a hasznos tudnivalókat, szarvasmarha fajtákat, tenyésztőket, korszerű tartástechnológiákat valamint érdekességeket.
Gyűjteményünkben 136 válogatott szarvasmarha témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 136 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 5167