Borjú, borjúk > Szarvasmarha - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Borjú, borjúk > 6 weboldal. Kategória leírása: Borjúnak a szarvasmarhák kicsinyeit szokták nevezni. Ez az állapot egészen a szoptatás megszűnéséig tart.
Szponzorált linkek
Borjúkról röviden
http://hu.wikipedia.org/wiki/Borj%C3%BA

A borjú a fiatal szarvasmarha neve a szoptatás megszűnéséig. Más nagyobb testű állat fiatal egyedeit is így nevezik például elefánt, szarvas, fóka: közös az elnevezésekben, hogy az anyaállatot tehénnek nevezik.

Borjúkról röviden
Borjú takarmányozás
http://www.sersiafarm.hu/index.php?page=Borju-takarmanyozas

Takarmányozási értelemben borjú alatt a 0-6 hónapos korú szarvasmarhát értjük. Hazánkban az itatásos borjúnevelés a borjú életének 6.-9. hetéig tart, zömében egyedi (Steinmann) ketrecekben.

Borjú takarmányozás
A borjú gondozása
http://mezohir.hu/mezohir/2002/04/a-borju-gondozasa-es-felnevelese/

Ez a tevékenység sokszor a napi – egy állat esetében szükséges a 300-350 Ft-os – befektetést sem termeli meg havi jövedelem formájában, hiszen a piacképes növendék vagy vemhes üsző is csak másfél-, kétéves korában hoz hasznot, a jó tenyészállat pedig majd csak évek múltán „fizeti vissza” a nevelés jelentős költségeit. Az, hogy az állat mikor és mennyit „kezd törleszteni” a befektetett költségekből, nagy mértékben függ a borjú gondozásának és nevelésének színvonalától. A nem kielégítő és a túlzott táplálás is egyaránt rontja tevékenységünk jövedelmezőségét.

A borjú gondozása
A kitagadott borjú esete
http://www.haziallat.hu/haziallat-tv/a-tenyesztonel/a-kitagadott-borju/4188/

Ezt a borjút a mamája nagyon korán elutasította magától, a gazdának kellett őt felnevelnie. Nézzük meg a kitagadott borjúról készült aranyos videót!

A kitagadott borjú esete
Hat lábbal született
http://velvet.hu/blogok/gumicukor/2012/03/30/hat_labu_tehen_szuletett_svajcban/

A hét hetes borjú, akit Lilli névre kereszteltek, hat lábbal jött a világra - írta meg a Blick. Két plusz lába az állat bal oldalán lóg lefelé, és nem zavarja a normális életben. Andreas Knutti, az állat tulajdonosa a elmondta, hogy az állat farral akart megszületni, ezért állatorvost hívott, aki világra segítette a furcsa borjút. A Berntől nem messze élő családnak nem volt szíve elaltatni a kis állatot.

Hat lábbal született
A kis borjú
http://www.harmonet.hu/orulet/63011-a-legkisebb-brit-borju-kozepes-ebnagysag ...

Egy közepes kutyához hasonló méretű. Nagy-Britannia legkisebb borja.

A kis borjú
Hirdetések
Oldal leírása
szarvasmarha.wyw.hu: Szarvasmarha katalógus. Szarvasmarha fajtákkal, tenyésztéssel, tartással foglalkozó tematikus gyűjtemény. Haszonállataink tartásának jelentos hányadát a szarvasmarha tenyésztés adja. Oldalunkon összegyűjtöttük a hasznos tudnivalókat, szarvasmarha fajtákat, tenyésztőket, korszerű tartástechnológiákat valamint érdekességeket.
Gyűjteményünkben 136 válogatott szarvasmarha témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 136 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 5167