A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

ABC szerint > Szarvasmarha - wyw.hu

Tartalom:

szarvasmarha.wyw.hu

A kis borjú
A kis borjú
http://www.harmonet.hu/orulet/63011-a-legkisebb-brit-borju-kozepes-ebnagysag ...

Egy közepes kutyához hasonló méretű. Nagy-Britannia legkisebb borja.

www.harmonet.hu
A Magyar szürke szarvasmarha
A Magyar szürke szarvasmarha
http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_sz%C3%BCrke_szarvasmarha

A magyar szürke szarvasmarha vagy magyar szürke marha a Magyarországon őshonos, törvényileg védett háziállatok egyike. Valódi hungarikum, amely szépségével, szilajságával, őserőt sejtető impozáns megjelenésével az Alföld világszerte ismert jellegzetességeihez tartozik. A fajta létszáma a mélypontját a hatvanas években érte el, azóta egyre emelkedik. Húsa finom rostú, igen ízletes és garantáltan BSE-, azaz kergemarhakór-mentes, de az állatot ma elsősorban turistalátványosságként tartják. A primigenius (őstulok) típusú szarvasmarhák podóliai fajtakörébe tartozik, annak leghíresebb, közepes testméretű képviselője. A 13–18. század között Közép-Európa legkiválóbb hústermelője volt, állománya átvészelt súlyos történelmi időket, és évszázadokon keresztül jelentős szerepet játszott a magyar gazdaság egészében.

hu.wikipedia.org
A bikaviadal művészi ág?
A bikaviadal művészi ág?
http://www.origo.hu/nagyvilag/20110731-muveszi-agnak-nyilvanitotta-a-bikavia ...

Újraéledtek a bikaviadalokat övező viták Spanyolországban, miután a kormány művészeti ágnak és kulturális terméknek nyilvánította a látványosságot. A bikaviadalok rajongóinak tetszik a döntés, de az állatvédőket felháborította.

www.origo.hu
A borjú gondozása
A borjú gondozása
http://mezohir.hu/mezohir/2002/04/a-borju-gondozasa-es-felnevelese/

Ez a tevékenység sokszor a napi – egy állat esetében szükséges a 300-350 Ft-os – befektetést sem termeli meg havi jövedelem formájában, hiszen a piacképes növendék vagy vemhes üsző is csak másfél-, kétéves korában hoz hasznot, a jó tenyészállat pedig majd csak évek múltán „fizeti vissza” a nevelés jelentős költségeit. Az, hogy az állat mikor és mennyit „kezd törleszteni” a befektetett költségekből, nagy mértékben függ a borjú gondozásának és nevelésének színvonalától. A nem kielégítő és a túlzott táplálás is egyaránt rontja tevékenységünk jövedelmezőségét.

mezohir.hu
A corrida szabályai
A corrida szabályai
http://eletmod.transindex.ro/?cikk=1721

A viadal kezdetét trombitaszó és dobpergés jelzi. Ekkor vonulnak be az arénába a corrida szereplői, a bikákat leszámítva, amelyeknek-akiknek csak később van jelenésük. A sor elején egy lovas fickó, az alguacil halad. Ő képviseli a helyi hatalmat, ő fogja átvenni a bíráktól a bikák kapujának kulcsát. Utána három matador és csapata következik. Minden matadort két banderillero követ, ők az első számú segédek, akikből egyszer szintén matador lesz.

eletmod.transindex.ro
A fajta kialakulása
A fajta kialakulása
http://www.limousin.hu/index.php?WG_NODE=WebOldal&WG_PARENTOID=PAFf__DEFstat ...

Hazai célkitűzés a fajta nemesítésben, tenyésztésben alapvető célkitűzés egy jól izmolt mode típus kialakítása, melyre a jelenleginél nagyobb marmagasság, hosszabb test és a genetikailag szarvatlanság jellemző.

www.limousin.hu
A fajta leírása
A fajta leírása
http://hu.agrota-2l.com/content/szarvasmarha/holstein-friz.html

A frízlandi és holstein-vesztfáliai területről az észak-amerikai kontinensre bevitt állományokat "holstein-fríz" elnevezéssel illették és tartották nyilván. A tenyésztésben a respiratórius típus kialakításán, nagy tejtermelő képesség fejlesztésén fáradoztak.

hu.agrota-2l.com
A finom bélszín
A finom bélszín
http://www.xn--blszn-bsa5a.hu/

A finom bélszínt jó három év körüli marhából készíteni. A bélszín az egész világon elterjedt étel. Különösen kedvelik angolszász, francia, spanyol és dél-amerikai területeken ahol az egyik kedvenc csemegének számít.

www.xn--blszn-bsa5a.hu
A gazdaságos takarmányozásról
A gazdaságos takarmányozásról
http://www.sersiafarm.hu/index.php?page=Szarvasmarha-takarmanyozas

Egy takarmányozási módszer amelynek segítségével a tejtermelés takarmányozási költségeit alaposan csökkenthetjük.

www.sersiafarm.hu
A kitagadott borjú esete
A kitagadott borjú esete
http://www.haziallat.hu/haziallat-tv/a-tenyesztonel/a-kitagadott-borju/4188/

Ezt a borjút a mamája nagyon korán elutasította magától, a gazdának kellett őt felnevelnie. Nézzük meg a kitagadott borjúról készült aranyos videót!

www.haziallat.hu
A magyar marha eredete
A magyar marha eredete
http://www.patikamagazin.hu/cikk/index/1890

A magyar marhák eredete még erősen vitatott tudományos körökben, azt azonban biztosra vehetjük hogy a mai magyar marha fajtát a magyarok tenyésztették ki mégpedig a Kárpát-Medencében. A magyar marha elnevezést tehát jogosan használjuk.

www.patikamagazin.hu
A sikeres szarvasmarha takarmányozás
A sikeres szarvasmarha takarmányozás
http://www.sano.hu/Takarm%C3%A1nyoz%C3%A1si%20koncepci%C3%B3%20szarvasmarh%C ...

Egy koncepció található a weblapon amely a szarvasmarhák jobb takarmányozását segíti elő.

www.sano.hu
A skót felföldi marha
A skót felföldi marha
http://hu.wikipedia.org/wiki/Sk%C3%B3t_felf%C3%B6ldi_marha

Mint neve is mutatja ez a fajta Skóciából származik, de őshonosnak számít a Hebridák szigetein is. Nagy méretű igen erős testalkatú faj. Ezek a nagyon szívós állatok képesek a nagyon hideg teleket is átvészelni. Húsuk jól hasznosítható, de kevés tejet ad. Az eredeti példányok fekete színűek voltak, most a vöröses-barnás szín a domináns. Hosszú és szimmetrikus szarvai vannak, a bikák szarvai erősebbek és előreállók. Nagyon szívósak ezért az egész világon egyre népszerűbbek. Különösen Skóciában, az Egyesült Királyságban és Skandináv területeken kedveltek. Dekoratív állatok és mivel nagyon hasonlítanak az ősi szarvasmarhákhoz állatkertben is tartják őket.

hu.wikipedia.org
A zebu
A zebu
http://www.kislexikon.hu/zebu.html

A zebu őshazája India valamit Afrika északi része. A tuloknem tagjai közé tartoznak. A szarvak általában rövidek.

www.kislexikon.hu
Agro-Cow Kft.
Agro-Cow Kft.
http://www.agrocow.hu/allattenyesztes.htm

Az Agro-Cow Kft. több tehenészeti telephelyet mondhat magáénak. Ezek egyikén az üszők nevelése folyik. A társaság magas színvonalú szarvasmarha tenyésztést folytat. Országos viszonylatban is az élvonalba tartozik.

www.agrocow.hu
Arbu Kft.
Arbu Kft.
http://www.arbu.hu/szurke.htm

Az Arbu Kft. amennyiben az időjárási viszonyok azt megengedik széna körbálák értékesítésével is foglalkozik. Az ilyen bálák akár a bioállattartók takarmányozási igényeit is kielégíthetik.

www.arbu.hu
Az őstulkok visszatenyésztési kísérlete
Az őstulkok visszatenyésztési kísérlete
http://index.hu/tudomany/2010/01/20/visszatenyesztik_az_ostulkot/

Neves olasz tudósok határozták el hogy az őstulkok visszatenyésztésével megpróbálkoznak. Az őstulok már az ősemberek barlangkori festményeiben is szerepelnek. Ilyeneket látni például Spanyolországban és Franciaországban is. Az őstulkok igen nagy erejű állatok voltak. Ha sikerül a kísérlet az őstulkokat nehéz lesz kezelni , mert még a ma élő vad fajták is nehezen kezelhetőek. Egy hasonlóan vad természetű, de a jelenlegi marháknál lényegesen nagyobb állatot ennél nehezebben lehet nyilvánvalóan kezelni. Az őstulok tehenek barna, a bikák fekete színűek voltak. Fejük alkata érdekes módon a magyar szürkemarháéhoz hasonlított. Olyan példányokat már sikerült visszakeresztezni amelyek az eredeti őstulkokhoz nagyon hasonlítanak, de a génállomány még különböző.

index.hu
Az őstulok rokona
Az őstulok rokona
http://www.hir24.hu/tudomany/2011/09/19/kihalhat-az-ostulok-legkozelebbi-rokona/

Kihalás fenyegeti a Délkelet-Ázsiában élő vad banteng - Bos javanicus fajtát amelyet sokan az őstulok rokonának tartanak. Így a vad bantengeket a kipusztulás veszélye fenyegeti. A Kambodzsában élő bantengek száma az elmúlt évtizedhez képest több mint kilencven százalékkal csökkent, így lassan eléri a kritikus határt. Az egész világon mindössze 6 és 11000 között van a bantengek lélekszáma. Ezek döntő többsége Kambodzsában él, ezért különösen kritikus a helyzet. Élnek példányok Thaiföld és Indonézia területein is, ott azonban néhány száz példánynál nem több. A Természetvédelmi Világszövetség ezért a banteng alfajt a veszélyeztetett kategóriába sorolta.

www.hir24.hu
Oldal leírása
szarvasmarha.wyw.hu: Szarvasmarha katalógus. Szarvasmarha fajtákkal, tenyésztéssel, tartással foglalkozó tematikus gyűjtemény. Haszonállataink tartásának jelentos hányadát a szarvasmarha tenyésztés adja. Oldalunkon összegyűjtöttük a hasznos tudnivalókat, szarvasmarha fajtákat, tenyésztőket, korszerű tartástechnológiákat valamint érdekességeket.
Gyűjteményünkben 136 válogatott szarvasmarha témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 136 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 4996