Top 40 legnépszerűbb link > Szarvasmarha - wyw.hu

Szponzorált linkek
Háziállatok
http://directory.wyw.hu/Allatvilag/Haziallatok/

A WYW globál directory háziállatokkal, ezen belül a szarvasmarhákkal is foglalkozó kategóriája. Ajánlj Te is egy új oldalt gyűjteményünkbe.

Háziállatok
Törpe szarvasmarha
http://www.southfork-ranch.at/?redirect=http://www.southfork-ranch.at/hu/all ...

A törpe szarvasmarhának több változata is ismert, ezek közül az egyik a törpe púpos szarvasmarha. Igénytelen állatok, tartásukkal azok is megpróbálkozhatnak akik magukat csak hobbitenyésztőknek gondolják.

Törpe szarvasmarha
Lajosmizsei zebuk
http://www.szabadfold.hu/kertunk/kicsi_pupos_de_finom

Lajosmizsén törpezebuk, azaz púpos szarvasmarhák járják a legelőket. Európába a zebuk csak a 19.században érkeztek, állatkertekben tartották őket. A zebukat már nagyon régen, több mint háromezer éve az emberek szolgálatába állították, háziasították.

Lajosmizsei zebuk
Fejes és társa vágóhíd
http://www.fejesvagohid.hu/fejesvagohid.html

A Fejes és Társa Kft. 1992-ben nőtte ki magát önálló, független vállalkozássá. Akkor még bérelték a vágóhidat, ma sajáttal rendelkeznek. A cég szarvasmarhák, kecskék és juhok vágásával foglalkozik.

Fejes és társa vágóhíd
Zebukról
http://okovolgy.hu/tehenvedelem-vagy-allattartas/

A zebu a tevéhez hasonlóan púpot visel a hátán. Jól bírja a szárazságot, a nehéz éghajlati viszonyokat. Húst és tejet is adnak, de igavonó állatként is jól hasznosíthatók. Nagyon ellenállóak a kórokozókkal szemben.

Zebukról
Privát Húsfeldolgozó Kft.
http://www.privathus.hu/

A magyar tulajdonban lévő cég nagy tapasztalatokkal rendelkezik. Mindig arra törekszenek hogy a beszállítókkal és a vásárlókkal korrekt, partneri viszonyt alakítsanak ki.

Privát Húsfeldolgozó Kft.
Gorzsai Húsfeldolgozás
http://amagyartermek.hu/partner/33/

A Gorzsai Húsüzem egy családi kézben lévő családi vállalkozás amelynek fő profilja a sertés és szarmarha vágás. Késztermék előállítással is foglalkoznak.

Gorzsai Húsfeldolgozás
Kunság Kft.
http://www.kunsagkft.hu/

A Kunság Kft. fő profilja a feldolgozás. Élő marhák és borjúk vágását végzik. Emellett negyedelt marhát, hasított borjút és egyéb melléktermékeket állítanak elő. A negyedelt marhákat fejlett nyugati országokban is értékesítik.

Kunság Kft.
Bonafarm Csoport
http://www.bonafarm.hu/bonafarm-csoport/pick-szeged-zrt/termekek/ringa/

A Bonafarm Csoport szarvasmarha állománya több mint 4000 állatból áll. A csoportnál figyelemmel kísérik a termék útját a feldolgozástól egészen a gyártási folyamat befejezéséig.

Bonafarm Csoport
Imki-Food Kft.
http://www.imki-food.hu/

Az Imki-Food Kft. biharnagybajomi üzemében szarvasmarhák és sertések vágását végzik. A cég termékei megfelelnek a szigorú Európai Uniós elvárásoknak is.

Imki-Food Kft.
Hunnia Húsipari Kft.
http://www.huninfo.hu/hirdet/11hus.htm

A Hunnia Húsipari Kft. sertés és marhahúsokat készít elő a megrendelők részére.

Hunnia Húsipari Kft.
Mikofami
http://www.mikofami.hu/

A Mikofarm Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. vágási és feldolgozási feladatokat végez. A céget azzal a szándékkal alakították hogy a térség sőt Európa vezető húsfeldolgozója legyen.

Mikofami
Delikátes vágóhíd és hüsfeldolgozás
http://www.klanicadelikates.rs/Vagohid_es_Nagykereskedelem

A vágóhídon naponta 60 darab sertés és 10 darab szarvasmarhavágására nyílik mód. A cég Szerbia egész területén forgalmazza termékeit és azt tervezik hogy a kisebb településeken is jelen lesznek szolgáltatásaikkal.

Delikátes vágóhíd és hüsfeldolgozás
A zebu
http://www.kislexikon.hu/zebu.html

A zebu őshazája India valamit Afrika északi része. A tuloknem tagjai közé tartoznak. A szarvak általában rövidek.

A zebu
Jersey fajta
http://mezohir.hu/mezohir/2002/05/a-jersey-fajta-szerepe-a-minosegi-tejterme ...

Sokáig úgy tűnt hogy a holstein-fríz fajták mellett kevés faj marad versenyben a hazai piacon. A Jersey faj a ritka kivételek közé tartozhat. Versenyképességét jó minőségű tejének köszönheti majd előreláthatólag. A Jersey fajta teje rendkívül koncentrált, így kiváló minőségű sajtok készítésére is igen alkalmas. Sajnos a hazai szokások miatt a Jersey egyelőre csak egy alternatív megoldás, de a nyugati trendeket figyelembe véve ez a helyzet a jövőben valószínűleg megváltozik. A koncentrálttej-termelés kérdése az utóbbi időkben felerősödött és a Jersey fajta teje rendkívül erősen koncentrált ami előrevetíti hogy a közeljövőben erre a fajtára igen nagy lesz a kereslet.

Jersey fajta
Rántott marhamáj
http://www.nosalty.hu/recept/rantott-marhamaj-tepsis-krumplival

Rántott marhamáj receptje, elkészítési módja. Az egy centiméteresre vágott marhamájat az elkészítés előtt egy nappal áztassuk be tejbe. A májat nem célszerű megsózni mert kemény marad. A marhamáj finom, könnyen elkészíthető étel.

Rántott marhamáj
Vágóhíd
http://budapestcity.uw.hu/03-muemlekek/09/Vagohid/index-hu.htm

A budapesti közvágóhíd napjainkban már műemléknek számít hiszen még a 19. században építették. Akkoriban a járványok miatt a magánvágóhidakat megszüntették és új, az egészségügyi szabályoknak jobban megfelelő vágóhidat építettek az igények kielégítésére.

Vágóhíd
Charolais
http://charolais.lin.hu/fajtaleiras.php

A Charolais egy nagyon gyorsan növő szarvasmarha fajta. Persze előfordulhatnak fajtán belül is egyedi különbségek. A húsmarhák csoportjába tartoznak. Nagyon nyugodt, békés természetű, kezdők is megpróbálkozhatnak tartásukkal.

Charolais
Szomor Ökofarm
http://szomordezso.eu/

A Szomor Ökofarmon 2010-ben kezdődött el a magyar szürkemarhák feldolgozása. A húsból főleg jó minőségű szalámi készül.

Szomor Ökofarm
Magyar Tarka Szarvasmarha
http://hu.agrota-2l.com/content/szarvasmarha/magyar-tarka.html

A Magyar Tarka Szarvasmarhákat a magyar szürkemarhából tenyésztették ki. Erre azért volt szükség mert az őshonos fajta már nem tudta az egyre növekvő igényeket kielégíteni. A magyar tarka jó hústermelő, tejtermelése közepesnek mondható. Élőtömegük 600-700 kg között mozog. Nagyon változékonyak genetikai szempontból. A magyar húsmarhaállománynak mintegy negyven %-át adják. Jó az alkalmazkodóképességük.

Magyar Tarka Szarvasmarha
A skót felföldi marha
http://hu.wikipedia.org/wiki/Sk%C3%B3t_felf%C3%B6ldi_marha

Mint neve is mutatja ez a fajta Skóciából származik, de őshonosnak számít a Hebridák szigetein is. Nagy méretű igen erős testalkatú faj. Ezek a nagyon szívós állatok képesek a nagyon hideg teleket is átvészelni. Húsuk jól hasznosítható, de kevés tejet ad. Az eredeti példányok fekete színűek voltak, most a vöröses-barnás szín a domináns. Hosszú és szimmetrikus szarvai vannak, a bikák szarvai erősebbek és előreállók. Nagyon szívósak ezért az egész világon egyre népszerűbbek. Különösen Skóciában, az Egyesült Királyságban és Skandináv területeken kedveltek. Dekoratív állatok és mivel nagyon hasonlítanak az ősi szarvasmarhákhoz állatkertben is tartják őket.

A skót felföldi marha
Pinzgauer
http://www.pinzgauerrind.at/en/cattle.html

A Pinzgauer szarvasmarha az Alpok vidékén őshonos. Élettartamuk hosszú. Könnyen kezelhető szarvasmarha faj. Húsuk, tejük egészséges.

Pinzgauer
Szürke marhából készült ételek
http://szurkemarhaerdely.com/hu/szurkemarha-receptek

Korunk megváltozott étkezési szokásai következtében sok család asztaláról lekerült a finom szürke marha húsleves. Érdemes visszatérni a régi táplálkozási szokásokhoz. Ami egy jó szürke marha étel elkészítéséhez nagyon fontos a jó minőségű hús. A 3 éves állatok húsából készülhet a tőkehús. Az idősebb állatok húsa töltelékárunak jó.

Szürke marhából készült ételek
Hereford marhák
http://hu.agrota-2l.com/content/szarvasmarha/hereford.html

A Hereford szarvasmarha őshazája a Nyugat-angliai Hereford Shire grófság. A Hereford fajta viszonylag kis méretű, súlyuk általában 500-600 kg között mozog. Nagyon népszerű, viszonylag kistestű húsmarha fajta. Színük mélyvörös, fehéres tarkázottsággal. Viszonylag hamar érnek és ivarérettek lesznek. A tehenek könnyen szülnek. Tejelő szarvasmarhákkal jól keresztezhetők. Főbb jellemzők : fehér foltok a fejen és a végtagokon. Igénytelen és alkalmazkodóképes marha hírében állnak. Nagyon alkalmasak rossz minőségű legelőn való tartásra. Ideálisan tarthatók olyan szélsőséges helyen ahol más fajok már nem képesek megélni.

Hereford marhák
Shorthorn
http://www.shorthorn.co.uk/

A Shorthorn fajtának hosszú és előkelő múltja van. Termelékenység, hosszú élettartam és kiváló tej jellemzi őket. A jó minőségű marhahús és kiváló tej biztosítja ennek a fajtának a fényes jövőt.

Shorthorn
Brangus
http://www.ansi.okstate.edu/breeds/cattle/brangus/

A Brangus fajtát azért tenyésztették ki hogy egyesítse az Angus és Brahman fajták eredményeit. A fajta ellenáll a magas hőmérsékletnek és a nagy páratartalomnak. Szükségük van a jó minőségű takarmányra. Nem nagyon bírják a stresszes körülményeket.

Brangus
Marharagu mustárral
http://www.pink.hu/kukta/mustaros-marharagu-recept-2165687

Mustáros marharagu receptje 4 személynek. Bár a marha párolása némi időt vesz igénybe, megéri a fáradtságot! Nagyon ízletes étel.

Marharagu mustárral
Magyar Szarvasmarha Tenyésztők Szövetsége
http://www.allattenyesztok.hu/tagok/magyar-szarvasmarha-tenyesztok-szovetseg ...

A Magyar Állattenyésztők Szövetsége tagszervezetein keresztül magába foglalja a sertés, szarvasmarha, kecske baromfi ágazatok és egyéb állatok tartóit, tenyésztőit is. A szervezet mintegy 15 évvel ezelőtt újjáalakult.

Magyar Szarvasmarha Tenyésztők Szövetsége
Marhasült zsemlegombóccal.
http://www.kulinarisvilag.hu/hun/receptek/marhasult-zsemlegomboccal

Ez a recept az átlagosnál picivel több odafigyelést és törődést igényel de az eredmény kárpótolja az elkészítőt. Az elkészítés nehézségi foka egyébként közepes. Az étel mintegy másfél óra alatt készül el és viszonylag olcsó az előállítási költsége.

Marhasült zsemlegombóccal.
Borjúpaprikás galuskával
http://kaldeneker.hu/receptjeim/foetelek/160-borjupaprikas.html

A borjúpaprikás a magyar konyha egyik hagyományos jellegzetessége. Ha elkészült a borjúpaprikás még finomabbá tehetjük fűszernövények mint például egy kis kapor és tárkony hozzáadásával.

Borjúpaprikás galuskával
Lassan sült marha
http://maxkonyhaja.blogspot.com/2008/12/lassan-slt-marha-burgundi-mrtssal.html

A lassan sült marha elkészítése a hagyományos elkészítési módtól kicsit eltér. Ennél az elkészítési módnál fontos a húst alacsony hőfokon elkészíteni. Célszerű tehát olyan sütőt alkalmazni aminek a hőmérsékletét 80-100 c-ra lehet állítani.

Lassan sült marha
Pácolt fűszeres marhasült recepptje
http://www.tutitippek.hu/blog/pacolt-fuszeres-marhasult.php

A marhasült, másik nevén roast beef igazából az angolok specialitása. Az igazi rost beef ételt Magyarországon igen nehéz elkészíteni egyrészt mert a hentesek másképp vágják a húst, másrészt azért mert az eredeti rost beef elkészítéséhez érett azaz mély bordó színű hús kell. Ha nincs ilyen, ne essünk kétségbe mert ugyanolyan finom, alternatív marhasült receptek közül válogathatunk.

Pácolt fűszeres marhasült recepptje
Marharagu vörösborral
http://kicsivu.hu/archives/2008/02/06/Spontan_vorosboros_marharagu/

Spontán marharagu vörösborral elkészítése. A marharagu receptjét több régi szakácskönyv receptjét felhasználva készítették el.

Marharagu vörösborral
Borjújava Duna módon
http://www.derchef.hu/2011-03/borjujava-duna-modra

Ez az étel már 1958-ban is nagyon népszerű volt. Mi sem bizonyítja jobban népszerűségét mint az hogy 1958-ban a brüsszeli világkiállításon díjat nyert. A borjújava Duna módra magyar specialitásnak számít.

Borjújava Duna módon
A gazdaságos takarmányozásról
http://www.sersiafarm.hu/index.php?page=Szarvasmarha-takarmanyozas

Egy takarmányozási módszer amelynek segítségével a tejtermelés takarmányozási költségeit alaposan csökkenthetjük.

A gazdaságos takarmányozásról
Bélszín
http://www.mindmegette.hu/a-belszin-mas-neven-vesepecsenye-43482

A bélszín nem egy gyakran fogyasztott étel, mivel az előállítási költsége viszonylag magas. Inkább ünnepek idején fogyasztjuk. Főbb elkészítési módok : tatár, steak, Budapest és Rossini.

Bélszín
Marhapecsenye
http://www.kerti-parti.extra.hu/grill-marhapecsenye.html

A marhapecsenye elkészítésénél a húst előző nap pácolni kell. A keverék olajból, borsból és sörből álljon. Ezután a húst négy órán keresztül intenzíven grillezni kell, utána hasomló ideig de már indirekt módon lehet folytatni a grillezést.

Marhapecsenye
Bográcsgulyás
http://mindmegette.hu/bogracsgulyas.recept

A bográcsgulyás elkészítése még azoknak sem nehéz akik egyébként nem nagyon mozognak otthon a konyhában. Ajánlatos a bográcsgulyást többféle húsból készíteni, így sokkal finomabb és ízletesebb.

Bográcsgulyás
Magyartarka Tenyésztők honlapja
http://www.magyartarka.hu/portal/

A Magyartarka Tenyésztők Szövetsége a fajta tenyésztésszervezését és egyéb tenyésztéshez kapcsolódó feladatokat lát el. A fajta tenyésztőinek száma évről évre egyre nő.

Magyartarka Tenyésztők honlapja
Szürke marha pörkölt Kozma módon
http://www.nosalty.hu/recept/szurkemarha-porkolt-bogracsban-kozma-modra

A hozzávalókat 12 személyre elkészítve adjuk meg. Először is kell hozzá 5 kg tisztított marhahús. Mangalicazsírból 40 dkg elegendő. Öt nagy darab vöröshagyma, ami ne legyen több mint 1 kg. 4 darab tv paprika közepes méretben. 1 kávéskanál bors. 5 darab paradicsom. Őrölt kömény 1 evőkanállal. 2 lapos Erős Pista, ha nincs erős zöld paprikával pótolhatjuk. 2 evőkanál őrölt pirospaprika. Néhány gerezd makói fokhagyma. Sót, vizet és babérlevelet ízlés szerint adhatunk hozzá.

Szürke marha pörkölt Kozma módon
A sikeres szarvasmarha takarmányozás
http://www.sano.hu/Takarm%C3%A1nyoz%C3%A1si%20koncepci%C3%B3%20szarvasmarh%C ...

Egy koncepció található a weblapon amely a szarvasmarhák jobb takarmányozását segíti elő.

A sikeres szarvasmarha takarmányozás
Hirdetések
Oldal leírása
szarvasmarha.wyw.hu: Szarvasmarha katalógus. Szarvasmarha fajtákkal, tenyésztéssel, tartással foglalkozó tematikus gyűjtemény. Haszonállataink tartásának jelentos hányadát a szarvasmarha tenyésztés adja. Oldalunkon összegyűjtöttük a hasznos tudnivalókat, szarvasmarha fajtákat, tenyésztőket, korszerű tartástechnológiákat valamint érdekességeket.
Gyűjteményünkben 136 válogatott szarvasmarha témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 136 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 5167