Magyar szürkemarha, őshonos szarvasmarha > Szarvasmarha - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Magyar szürkemarha, őshonos szarvasmarha > 8 weboldal. Kategória leírása: A magyar szürkemarha igazi őshonos faj, hungarikumnak számít. Egy kifejlett magyar szürkemarha nagyon erőteljes látvány. Az Alföldön élő magyar szürkemarhákat az egész világon ismerik.

szarvasmarha.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

A Magyar szürke szarvasmarha
A Magyar szürke szarvasmarha
http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_sz%C3%BCrke_szarvasmarha

A magyar szürke szarvasmarha vagy magyar szürke marha a Magyarországon őshonos, törvényileg védett háziállatok egyike. Valódi hungarikum, amely szépségével, szilajságával, őserőt sejtető impozáns megjelenésével az Alföld világszerte ismert jellegzetességeihez tartozik. A fajta létszáma a mélypontját a hatvanas években érte el, azóta egyre emelkedik. Húsa finom rostú, igen ízletes és garantáltan BSE-, azaz kergemarhakór-mentes, de az állatot ma elsősorban turistalátványosságként tartják. A primigenius (őstulok) típusú szarvasmarhák podóliai fajtakörébe tartozik, annak leghíresebb, közepes testméretű képviselője. A 13–18. század között Közép-Európa legkiválóbb hústermelője volt, állománya átvészelt súlyos történelmi időket, és évszázadokon keresztül jelentős szerepet játszott a magyar gazdaság egészében.

hu.wikipedia.org
Szürkemarha hús
Szürkemarha hús
http://www.magyarszurkemarhahus.hu/

A “Magyar szürkemarha hús” elnevezés kizárólag a Magyarországon, extrém-extenzív viszonyok között tartott, bizonyítottan a Magyar szürke szarvasmarha fajtából származó, fajtaazonos és fajtatiszta egyedekből nyert hús vonatkozásában használható.

www.magyarszurkemarhahus.hu
Visszahonosítják a magyar szürkemarhát
Visszahonosítják a magyar szürkemarhát
http://greenfo.hu/hirek/2011/12/08/visszahonositjak-a-magyar-szurkemarhat-ka ...

Hatszáz szürkemarhát telepít be egy kárpátaljai vállalkozás Magyarországról Beregszász térségébe továbbtenyésztés és idegenforgalmi látványosság céljából, közel kétszáz magyar szürke már meg is érkezett a felsőremetei gazdaságba.

greenfo.hu
Székelyföldön a magyar szürkemarha
Székelyföldön a magyar szürkemarha
http://kitekinto.hu/karpat-medence/2009/08/12/szekelyfoldon_a_magyar_szurkem ...

A magyar szürke marha történelmi hajtóútjainak vonalára építkezik egy jelentősnek mutatkozó nemzetközi turisztikai program. Németországban született a gondolat, hogy a kimondottan magyar hagyományú, egész Közép- és Nyugat-Európát átfogó hajtóút idegenforgalmi-kereskedelmi útvonallá fejleszthető.

kitekinto.hu
Védetté vált
Védetté vált
http://agrostratega.blog.hu/2012/03/30/vedette_valt_a_magyar_szurkemarha_hus ...

A „Magyar szürkemarha hús” oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel (OFJ) való védelmét 2008-ban a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete kezdeményezte.

agrostratega.blog.hu
Ősi állat
Ősi állat
http://www.dobogommt.hu/dobogo/cikk.php?id=20050101092509&evfolyam=I&szam=4

Az ezüstszerű ősi magyar szürke marha nagyon közeli rokona a tuloknak minden szarvasmarha ősének. Rendkívül szívós állatok. Annyira szilaj fajta hogy még a farkasoktól is megtudja védeni magát. De jól bírják a hideget is.

www.dobogommt.hu
Művér magyar marhából
Művér magyar marhából
http://index.hu/tudomany/biotech/mancs418/

A művér készítményt levágott szarvasmarhák véréből állítják elő. A művér komoly segítséget jelenthet beteg emberek számára akiknek létfontosságú a vér.

index.hu
Kergemarhakór és szürkemarha
Kergemarhakór és szürkemarha
http://www.magyarszo.rs/fex.page:2008-07-22_Megbetegedhet-e_a_magyar_szurkem ...

A kergemarhakórtól valamivel védettebb a magyar szürkemarha mint a többi fajta, de ennek oka elsősorban az állatok takarmányozásában keresendő.

www.magyarszo.rs
Oldal leírása
szarvasmarha.wyw.hu: Szarvasmarha katalógus. Szarvasmarha fajtákkal, tenyésztéssel, tartással foglalkozó tematikus gyűjtemény. Haszonállataink tartásának jelentos hányadát a szarvasmarha tenyésztés adja. Oldalunkon összegyűjtöttük a hasznos tudnivalókat, szarvasmarha fajtákat, tenyésztőket, korszerű tartástechnológiákat valamint érdekességeket.
Gyűjteményünkben 136 válogatott szarvasmarha témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 136 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 4996