Szarvasmarhák változatai > Szarvasmarha - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Szarvasmarhák változatai > 8 weboldal. Kategória leírása: A szarvasmarhákat a tudomány fajták szerint megkülönbözteti. Az ismertebb szarvasmarha fajok általános leírása, gondozása. Szarvasmarhák különböző fajai.
Szponzorált linkek
Pinzgauer
http://www.pinzgauerrind.at/en/cattle.html

A Pinzgauer szarvasmarha az Alpok vidékén őshonos. Élettartamuk hosszú. Könnyen kezelhető szarvasmarha faj. Húsuk, tejük egészséges.

Pinzgauer
Brangus
http://www.ansi.okstate.edu/breeds/cattle/brangus/

A Brangus fajtát azért tenyésztették ki hogy egyesítse az Angus és Brahman fajták eredményeit. A fajta ellenáll a magas hőmérsékletnek és a nagy páratartalomnak. Szükségük van a jó minőségű takarmányra. Nem nagyon bírják a stresszes körülményeket.

Brangus
Jersey fajta
http://mezohir.hu/mezohir/2002/05/a-jersey-fajta-szerepe-a-minosegi-tejterme ...

Sokáig úgy tűnt hogy a holstein-fríz fajták mellett kevés faj marad versenyben a hazai piacon. A Jersey faj a ritka kivételek közé tartozhat. Versenyképességét jó minőségű tejének köszönheti majd előreláthatólag. A Jersey fajta teje rendkívül koncentrált, így kiváló minőségű sajtok készítésére is igen alkalmas. Sajnos a hazai szokások miatt a Jersey egyelőre csak egy alternatív megoldás, de a nyugati trendeket figyelembe véve ez a helyzet a jövőben valószínűleg megváltozik. A koncentrálttej-termelés kérdése az utóbbi időkben felerősödött és a Jersey fajta teje rendkívül erősen koncentrált ami előrevetíti hogy a közeljövőben erre a fajtára igen nagy lesz a kereslet.

Jersey fajta
Hereford marhák
http://hu.agrota-2l.com/content/szarvasmarha/hereford.html

A Hereford szarvasmarha őshazája a Nyugat-angliai Hereford Shire grófság. A Hereford fajta viszonylag kis méretű, súlyuk általában 500-600 kg között mozog. Nagyon népszerű, viszonylag kistestű húsmarha fajta. Színük mélyvörös, fehéres tarkázottsággal. Viszonylag hamar érnek és ivarérettek lesznek. A tehenek könnyen szülnek. Tejelő szarvasmarhákkal jól keresztezhetők. Főbb jellemzők : fehér foltok a fejen és a végtagokon. Igénytelen és alkalmazkodóképes marha hírében állnak. Nagyon alkalmasak rossz minőségű legelőn való tartásra. Ideálisan tarthatók olyan szélsőséges helyen ahol más fajok már nem képesek megélni.

Hereford marhák
Charolais
http://charolais.lin.hu/fajtaleiras.php

A Charolais egy nagyon gyorsan növő szarvasmarha fajta. Persze előfordulhatnak fajtán belül is egyedi különbségek. A húsmarhák csoportjába tartoznak. Nagyon nyugodt, békés természetű, kezdők is megpróbálkozhatnak tartásukkal.

Charolais
A skót felföldi marha
http://hu.wikipedia.org/wiki/Sk%C3%B3t_felf%C3%B6ldi_marha

Mint neve is mutatja ez a fajta Skóciából származik, de őshonosnak számít a Hebridák szigetein is. Nagy méretű igen erős testalkatú faj. Ezek a nagyon szívós állatok képesek a nagyon hideg teleket is átvészelni. Húsuk jól hasznosítható, de kevés tejet ad. Az eredeti példányok fekete színűek voltak, most a vöröses-barnás szín a domináns. Hosszú és szimmetrikus szarvai vannak, a bikák szarvai erősebbek és előreállók. Nagyon szívósak ezért az egész világon egyre népszerűbbek. Különösen Skóciában, az Egyesült Királyságban és Skandináv területeken kedveltek. Dekoratív állatok és mivel nagyon hasonlítanak az ősi szarvasmarhákhoz állatkertben is tartják őket.

A skót felföldi marha
Magyar Tarka Szarvasmarha
http://hu.agrota-2l.com/content/szarvasmarha/magyar-tarka.html

A Magyar Tarka Szarvasmarhákat a magyar szürkemarhából tenyésztették ki. Erre azért volt szükség mert az őshonos fajta már nem tudta az egyre növekvő igényeket kielégíteni. A magyar tarka jó hústermelő, tejtermelése közepesnek mondható. Élőtömegük 600-700 kg között mozog. Nagyon változékonyak genetikai szempontból. A magyar húsmarhaállománynak mintegy negyven %-át adják. Jó az alkalmazkodóképességük.

Magyar Tarka Szarvasmarha
Shorthorn
http://www.shorthorn.co.uk/

A Shorthorn fajtának hosszú és előkelő múltja van. Termelékenység, hosszú élettartam és kiváló tej jellemzi őket. A jó minőségű marhahús és kiváló tej biztosítja ennek a fajtának a fényes jövőt.

Shorthorn
Hirdetések
Oldal leírása
szarvasmarha.wyw.hu: Szarvasmarha katalógus. Szarvasmarha fajtákkal, tenyésztéssel, tartással foglalkozó tematikus gyűjtemény. Haszonállataink tartásának jelentos hányadát a szarvasmarha tenyésztés adja. Oldalunkon összegyűjtöttük a hasznos tudnivalókat, szarvasmarha fajtákat, tenyésztőket, korszerű tartástechnológiákat valamint érdekességeket.
Gyűjteményünkben 136 válogatott szarvasmarha témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 136 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 5167