Szarvasmarhából készült ételek > Szarvasmarha - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Szarvasmarhából készült ételek > 27 weboldal. Kategória leírása: Finom, szarvasmarhából készült ételek receptjei. Ízletes marhahús ételek. Marhapörkölt, bográcsgulyás.
Szponzorált linkek
Bélszín
http://www.mindmegette.hu/a-belszin-mas-neven-vesepecsenye-43482

A bélszín nem egy gyakran fogyasztott étel, mivel az előállítási költsége viszonylag magas. Inkább ünnepek idején fogyasztjuk. Főbb elkészítési módok : tatár, steak, Budapest és Rossini.

Bélszín
Marhahúsleves könnyen
http://www.mindmegette.hu/marhahusleves.recept

Egy nagyon könnyen elkészíthető marhahúsleves receptjét mutatjuk be a honlapon. Első lépésként a csontot és a húst megsózzuk. Utána a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk majd a cseresznyepaprikát leöblítjük.

Marhahúsleves könnyen
Bográcsgulyás
http://mindmegette.hu/bogracsgulyas.recept

A bográcsgulyás elkészítése még azoknak sem nehéz akik egyébként nem nagyon mozognak otthon a konyhában. Ajánlatos a bográcsgulyást többféle húsból készíteni, így sokkal finomabb és ízletesebb.

Bográcsgulyás
Borjúpaprikás galuskával
http://kaldeneker.hu/receptjeim/foetelek/160-borjupaprikas.html

A borjúpaprikás a magyar konyha egyik hagyományos jellegzetessége. Ha elkészült a borjúpaprikás még finomabbá tehetjük fűszernövények mint például egy kis kapor és tárkony hozzáadásával.

Borjúpaprikás galuskával
Borjújava Duna módon
http://www.derchef.hu/2011-03/borjujava-duna-modra

Ez az étel már 1958-ban is nagyon népszerű volt. Mi sem bizonyítja jobban népszerűségét mint az hogy 1958-ban a brüsszeli világkiállításon díjat nyert. A borjújava Duna módra magyar specialitásnak számít.

Borjújava Duna módon
A finom bélszín
http://www.xn--blszn-bsa5a.hu/

A finom bélszínt jó három év körüli marhából készíteni. A bélszín az egész világon elterjedt étel. Különösen kedvelik angolszász, francia, spanyol és dél-amerikai területeken ahol az egyik kedvenc csemegének számít.

A finom bélszín
Hagyományos gulyás leves
http://www.serpenyo.hu/recept/hagyomanyos_gulyas_leves/1692

A hagyományos gulyás leves régóta egyik jellegzetessége a magyar konyhának. Igazán finom gulyás levest csak marhahúsból lehet készíteni. Először a hagymát apróra vágjuk , majd zsírban kicsit átpirítjuk. Utána az edényt levesszük a tűzről, beletesszük a húst és hozzáadjuk a piros paprikát.

Hagyományos gulyás leves
Szürke marha pörkölt Kozma módon
http://www.nosalty.hu/recept/szurkemarha-porkolt-bogracsban-kozma-modra

A hozzávalókat 12 személyre elkészítve adjuk meg. Először is kell hozzá 5 kg tisztított marhahús. Mangalicazsírból 40 dkg elegendő. Öt nagy darab vöröshagyma, ami ne legyen több mint 1 kg. 4 darab tv paprika közepes méretben. 1 kávéskanál bors. 5 darab paradicsom. Őrölt kömény 1 evőkanállal. 2 lapos Erős Pista, ha nincs erős zöld paprikával pótolhatjuk. 2 evőkanál őrölt pirospaprika. Néhány gerezd makói fokhagyma. Sót, vizet és babérlevelet ízlés szerint adhatunk hozzá.

Szürke marha pörkölt Kozma módon
Marharagu vörösborral
http://kicsivu.hu/archives/2008/02/06/Spontan_vorosboros_marharagu/

Spontán marharagu vörösborral elkészítése. A marharagu receptjét több régi szakácskönyv receptjét felhasználva készítették el.

Marharagu vörösborral
Marharagu mustárral
http://www.pink.hu/kukta/mustaros-marharagu-recept-2165687

Mustáros marharagu receptje 4 személynek. Bár a marha párolása némi időt vesz igénybe, megéri a fáradtságot! Nagyon ízletes étel.

Marharagu mustárral
Marhasült zsemlegombóccal.
http://www.kulinarisvilag.hu/hun/receptek/marhasult-zsemlegomboccal

Ez a recept az átlagosnál picivel több odafigyelést és törődést igényel de az eredmény kárpótolja az elkészítőt. Az elkészítés nehézségi foka egyébként közepes. Az étel mintegy másfél óra alatt készül el és viszonylag olcsó az előállítási költsége.

Marhasült zsemlegombóccal.
Szürkemarha és pezsgő
http://www.deluxe.hu/cikk/20090202/a_sofitel_budapest_maria_dorottya_etterem ...

A franciák életstílusában jól megfér egymás mellett a szürkemarha és a francia pezsgő. A magyar és francia ételek is jól megférnek egymás mellett.

Szürkemarha és pezsgő
Pusztapörkölt
http://desszert.eu/pusztaporkolt_recept

A pusztapörkölt a marhapörkölt egyik változatának számít. A különbség mindössze annyi hogy a pusztapörköltben krumplit is találhatunk. Ez az étel őseink egyik kedvenc eledelének számított. Viszonylag könnyű elkészíteni.

Pusztapörkölt
Marhapecsenye
http://www.kerti-parti.extra.hu/grill-marhapecsenye.html

A marhapecsenye elkészítésénél a húst előző nap pácolni kell. A keverék olajból, borsból és sörből álljon. Ezután a húst négy órán keresztül intenzíven grillezni kell, utána hasomló ideig de már indirekt módon lehet folytatni a grillezést.

Marhapecsenye
Tatár beefsteak
http://www.nosalty.hu/recept/tatar-beefsteak

Ínyenceknek való csemege. Jó minőségű bélszín szükséges hozzá. Elkészítés után mindenki egyéni módon ízesítheti.

Tatár beefsteak
Hirdetések
Előző lap [1] 2 Következő lap
Oldal leírása
szarvasmarha.wyw.hu: Szarvasmarha katalógus. Szarvasmarha fajtákkal, tenyésztéssel, tartással foglalkozó tematikus gyűjtemény. Haszonállataink tartásának jelentos hányadát a szarvasmarha tenyésztés adja. Oldalunkon összegyűjtöttük a hasznos tudnivalókat, szarvasmarha fajtákat, tenyésztőket, korszerű tartástechnológiákat valamint érdekességeket.
Gyűjteményünkben 136 válogatott szarvasmarha témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 136 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 5001