Talált weboldalak ebben a kategóriában: Szarvasmarhából készült ételek > 27 weboldal. Kategória leírása: Finom, szarvasmarhából készült ételek receptjei. Ízletes marhahús ételek. Marhapörkölt, bográcsgulyás.
Bélszínhttp://www.mindmegette.hu/a-belszin-mas-neven-vesepecsenye-43482 A bélszín nem egy gyakran fogyasztott étel, mivel az előállítási költsége viszonylag magas. Inkább ünnepek idején fogyasztjuk. Főbb elkészítési módok : tatár, steak, Budapest és Rossini.  Marhahúsleves könnyenhttp://www.mindmegette.hu/marhahusleves.recept Egy nagyon könnyen elkészíthető marhahúsleves receptjét mutatjuk be a honlapon. Első lépésként a csontot és a húst megsózzuk. Utána a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk majd a cseresznyepaprikát leöblítjük.  Bográcsgulyáshttp://mindmegette.hu/bogracsgulyas.recept A bográcsgulyás elkészítése még azoknak sem nehéz akik egyébként nem nagyon mozognak otthon a konyhában. Ajánlatos a bográcsgulyást többféle húsból készíteni, így sokkal finomabb és ízletesebb.  Borjúpaprikás galuskávalhttp://kaldeneker.hu/receptjeim/foetelek/160-borjupaprikas.html A borjúpaprikás a magyar konyha egyik hagyományos jellegzetessége. Ha elkészült a borjúpaprikás még finomabbá tehetjük fűszernövények mint például egy kis kapor és tárkony hozzáadásával.  Borjújava Duna módonhttp://www.derchef.hu/2011-03/borjujava-duna-modra Ez az étel már 1958-ban is nagyon népszerű volt. Mi sem bizonyítja jobban népszerűségét mint az hogy 1958-ban a brüsszeli világkiállításon díjat nyert. A borjújava Duna módra magyar specialitásnak számít.  A finom bélszínhttp://www.xn--blszn-bsa5a.hu/ A finom bélszínt jó három év körüli marhából készíteni. A bélszín az egész világon elterjedt étel. Különösen kedvelik angolszász, francia, spanyol és dél-amerikai területeken ahol az egyik kedvenc csemegének számít.  Hagyományos gulyás leveshttp://www.serpenyo.hu/recept/hagyomanyos_gulyas_leves/1692 A hagyományos gulyás leves régóta egyik jellegzetessége a magyar konyhának. Igazán finom gulyás levest csak marhahúsból lehet készíteni. Először a hagymát apróra vágjuk , majd zsírban kicsit átpirítjuk. Utána az edényt levesszük a tűzről, beletesszük a húst és hozzáadjuk a piros paprikát.  Szürke marha pörkölt Kozma módonhttp://www.nosalty.hu/recept/szurkemarha-porkolt-bogracsban-kozma-modra A hozzávalókat 12 személyre elkészítve adjuk meg. Először is kell hozzá 5 kg tisztított marhahús. Mangalicazsírból 40 dkg elegendő. Öt nagy darab vöröshagyma, ami ne legyen több mint 1 kg. 4 darab tv paprika közepes méretben. 1 kávéskanál bors. 5 darab paradicsom. Őrölt kömény 1 evőkanállal. 2 lapos Erős Pista, ha nincs erős zöld paprikával pótolhatjuk. 2 evőkanál őrölt pirospaprika. Néhány gerezd makói fokhagyma. Sót, vizet és babérlevelet ízlés szerint adhatunk hozzá.  Marharagu vörösborralhttp://kicsivu.hu/archives/2008/02/06/Spontan_vorosboros_marharagu/ Spontán marharagu vörösborral elkészítése. A marharagu receptjét több régi szakácskönyv receptjét felhasználva készítették el.  Marharagu mustárralhttp://www.pink.hu/kukta/mustaros-marharagu-recept-2165687 Mustáros marharagu receptje 4 személynek. Bár a marha párolása némi időt vesz igénybe, megéri a fáradtságot! Nagyon ízletes étel.  Marhasült zsemlegombóccal.http://www.kulinarisvilag.hu/hun/receptek/marhasult-zsemlegomboccal Ez a recept az átlagosnál picivel több odafigyelést és törődést igényel de az eredmény kárpótolja az elkészítőt. Az elkészítés nehézségi foka egyébként közepes. Az étel mintegy másfél óra alatt készül el és viszonylag olcsó az előállítási költsége.  Szürkemarha és pezsgőhttp://www.deluxe.hu/cikk/20090202/a_sofitel_budapest_maria_dorottya_etterem ... A franciák életstílusában jól megfér egymás mellett a szürkemarha és a francia pezsgő. A magyar és francia ételek is jól megférnek egymás mellett.  Pusztapörkölthttp://desszert.eu/pusztaporkolt_recept A pusztapörkölt a marhapörkölt egyik változatának számít. A különbség mindössze annyi hogy a pusztapörköltben krumplit is találhatunk. Ez az étel őseink egyik kedvenc eledelének számított. Viszonylag könnyű elkészíteni.  Marhapecsenyehttp://www.kerti-parti.extra.hu/grill-marhapecsenye.html A marhapecsenye elkészítésénél a húst előző nap pácolni kell. A keverék olajból, borsból és sörből álljon. Ezután a húst négy órán keresztül intenzíven grillezni kell, utána hasomló ideig de már indirekt módon lehet folytatni a grillezést.  Tatár beefsteakhttp://www.nosalty.hu/recept/tatar-beefsteak Ínyenceknek való csemege. Jó minőségű bélszín szükséges hozzá.
Elkészítés után mindenki egyéni módon ízesítheti. 
|
| Oldal leírása szarvasmarha.wyw.hu: Szarvasmarha katalógus. Szarvasmarha fajtákkal, tenyésztéssel, tartással foglalkozó tematikus gyűjtemény. Haszonállataink tartásának jelentos hányadát a szarvasmarha tenyésztés adja. Oldalunkon összegyűjtöttük a hasznos tudnivalókat, szarvasmarha fajtákat, tenyésztőket, korszerű
tartástechnológiákat valamint érdekességeket. Gyűjteményünkben 136 válogatott szarvasmarha témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz! Hirdetések
Közösség |